Administratori grup

• Imagine avatar

forum brokeri

Grup public activ acum 1 luna, 3 saptamani

discutii pe teme importante pentru brokeri

colaborare intre brokeri (4 posturi)

← Forum grup   Director forum grup
  • Imagine avatar Dana Marinescu a spus acum 1 an, 1 luna

M-am confruntat cu o situatie tragi – comica datorita lipsei de incredere intre brokeri. Am avut client cu cash pt. o garsoniera in Militari, am gasit garsoniera visata la o agentie, dar nici in ruptul capului nu a vrut sa colaboreze. O are si acum pe piata… Le era teama ca le fur oferta, desi le-am explicat ca facem contract de colaborare de la prima intalnire.
    Incerc sa incurajez colaborarea intre agentii, pt. ca se castiga timp si bani de ambele parti. Ce parere aveti? V-ati confruntat cu astfel de situatii?

• Imagine avatar Vilceanu Dragos a spus acum 1 an

O sa te mai intalnesti cu astfel de cazuri. Intrebare: Era un broker ABI?

In situatia in care nu poti sa-i oferi clientului ceea ce isi doreste (poate nu e segmentul de piata la care te pricepi sau e o zona necunoscuta), atunci cel mai bine sa-i recomanzi din start un broker care poate sa duca la bun sfarsit tranzactia. Poti sa faci asta pe baza unui comision rezonabil (max.1%) sau poti sa o faci pro bono.

• Imagine avatar Igor Postovanu a spus acum 11 luni, 4 saptamani

Salutare.
    Am avut si eu o situatie similara cu un agent de la Tentant Imobiliare. Aveam un client cu banii cashe care nici macar nu era din Romania. Agentul respectiv avea exlusivitate si m-a trimis la plibare. Mi-a spus ca tocmai pentru faptul ca are exclusivitate prefera sa vanda singur ca sa ia tot comisonul. Cred ca luptam cu morile de vant.
    Am avut si o situatie placuta in care am sunat pentu o proprietate la un broker, Catalin Dumitrescu de la Real House, si i-am cerut o colaborare. Mi-a spus ca este dispus sa colaboreze pentru ca ne cunoastem de la ABI.
    Cred ca depinde foarte mult de persoana. Asociatia este umbrela care ar trebui sa ne ofere umbrela pentru toti.

• Imagine avatar Gabriela Teodorescu a spus acum 11 luni, 3 saptamani

Buna seara,
    Intr-adevar,cred ca toti brokerii ne-am lovit macar o data de refuzul altor colegi din breasla de a colabora,nu numai intre brokerii a 2 agentii diferite,ci chiar si in interiorul aceleiasi agentii.Am intalnit aceasta situatie,in interiorul unei agentii imobiliare mari din Bucuresti,nu are rost sa o numesc,unde datorita numarului mare de agenti,cei mai multi fara experienta si manati doar de dorinta de a castiga maximum de comision au refuzat categoric sa colaboreze.Intr-o agentie cu un nr mare de agenti,unde zonarea este stricta,colaborarea este cheia succesului.Pacat insa ca nu se si reuseste.Am activat un an intr-o astfel de agentie,a fost intr-adevar o “scoala”,dar,cu parere de rau cele mai multe lectii invatate au fost cele care s-ar incadra la capitolul:ASA NU!.
    Deci,daca in aceeasi “ograda” nu reusesc 2 agenti sa colaboreze,ce pretentii sa mai avem la colaborarea intre 2 agentii diferite.Poate ca ar fi timpul ca multi dintre noi sa nu mai considere o alta agentie doar o concurenta,ci o potentiala colaboratoare.