Administratori grup

• Imagine avatar

forum brokeri

Grup public activ acum 1 luna, 3 saptamani

discutii pe teme importante pentru brokeri

Incotro merge piata imobiliara si preturile practicate? (3 posturi)

← Forum grup   Director forum grup
  • Imagine avatar Pupazan Grigore-Octavian a spus acum 1 an, 10 luni

Care va fi nivelul cel mai scazut al preturilor pe piata imobiliara si pana unde vor merge lucrurile si asa de mult impinse spre o moarte lenta dar sigura a agentiilor imobiliare si evident reorientarea profesionala a unor brokeri imobiliari care nu vor mai avea obiectul muncii !? In ce directie am apucat-o deja se vede foarte clar si vor trebui sa treaca macar 3 – 5 ani pana sa mai simta un broker imobiliar ca mai face ceva cu adevarat important pentru agentia imobiliara unde el lucreaza. Toti au recunoscut ca preturile imobilelor inainte o luase la deal tare si e bine ca ceva le-a oprit dar acum e reversul medaliei, au luat-o la vale tare de tot si acel ceva o sa -l opreasca canva…cu siguranta! Dar mai dureaza, si din pacate oameni valorosi din imobiliare au disparut deja sau vor disparea in curand, agentiile imobiliare care nu s-au inchis inca si au mai rezistat 1 – 2 ani cu stoicism si sacrificii mari dupa declansarea crizei sa se inchida in curand sau maxim cateva luni deacum incolo. Ce credeti : vor ajunge la minus 60% – 65% pretul apartamentelor fata de bumul imobiliar din 2008?

• Imagine avatar Vilceanu Dragos a spus acum 1 an, 10 luni

Ca sa-ti raspund la ultima intrebare din post: Da, este posibil si chiar mai jos. In anul 2000 era 10.000$ o garsoniera intr-o zona foarte buna. De ce sa coste acum mai mult? Economia merge mai prost, garsoniera s-a invechit, populatia castiga mai putin, deci poate sa coste chiar mai ieftina de atat.

Dar cred ca asta este si solutia pentru deblocarea pietei: scaderea preturilor pana la nivelul la care se vor face din nou tranzactii, iar agentii castica la fiecare tranzactie intermediata.

Lagat de celelalte afirmatii din post, din informatiile mele, lumea s-a intors la treaba. Daca in 2008 multi au tras obloanele si au plecat 2 ani in vacanta, acum in 2010, agentii s-au intors in piata. Este adevarat ca acum principiile sunt altele si nimic nu mai merge dupa ureche. Vor ramane in piata doar cei care vor adopta metode profesioniste si sanatoase de lucru.

• Imagine avatar Calujnic Gabriel-Ionut a spus acum 1 an, 10 luni

dragos ai mare dreptate cu ce ai spus in ultima parte a postului tau , doar agentile care adopta profesionism , vor rezista , dar eu sunt de parere ca si resursele umane au un mare rol in durata de viata a unei agenti imobiliare ! cei cu adevarat profesionisti vor rezista , profesionism=recomandare !