Certificatul energetic

In mod normal, cei care vor sa vanda o locuinta trebuie sa se prezinte la notari si cu un certificat care sa ateste performanta energetica a acesteia, incepand cu 1 ianuarie 2011.

Totusi, conform Hotararii nr. 335 din decembrie 2010 a Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, aceasta prevedere poate fi ocolita daca “cumparatorul sau chiriasul, dupa caz, consimt sa dobandeasca proprietatea sau folosinta imobilului respectiv, pe riscul lor, asumandu-si orice raspundere cu privire la efectele produse prin nedetinerea informatiilor cuprinse in continutul certificatului de performanta energetica a cladirii.

Lista auditorilor energetici o gasiti aici: auditori energetici Bucuresti si Ilfov (51)

Hotararea 335 a UNNPR o gasiti aici: hotararea 335/2010 UNNPR (45)

Lucreaza cu un broker acreditat

Educatie

Toti membrii ABI au pregatire teoretica de specialitate si diploma oficiala de broker imobiliar recunoscuta de autoritati.

Etica

Comisia de etica ABI vegheaza pentru respectarea codului etic si pentru asigurarea unui climat adecvat de respect fata de clienti.

Protectia consumatorilor

In relatia contractuala cu clientii, brokerii ABI folosesc formulare standardizate care respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia consumatorilor.