[UPDATE] Miercuri, 08 decembrie, Training ABI: Reprezentare, Exclusivitate sau Intermediere

Asociatia Brokerilor Imobiliari face un pas mai departe si isi propune sa ofere sprijin acelora dintre voi care isi doresc sa fie si mai buni in meseria de agent/broker imobiliar. Cu acest scop, ne-am decis sa organizam trainingul Reprezentare, Exclusivitate sau Intermeiere.

Prezentarea va fi sustinuta de doi dintre cei mai cunoscuti practicieni ai reprezentarii: Ileana Preda si Dorin Popescu

[UPDATE] Miercuri, 08 decembrie, Training ABI: Reprezentare, Exclusivitate sau IntermediereIleana Preda, Top Agent in cadrul RE/MAX Star Imobiliare are experienta acumulata in domeniul real estate-ului atat in Romania, cat mai ales in SUA, o recomanda pentru aceasta postura. Ileana lucreaza numai cu proprietati in regim de exclusivitate si la acest training vom incerca sa intelegem de ce a facut aceasta alegere.

In general agentii lucreaza la intamplare: apare o oferta, lucram cu vanzatorul, apare o cerere lucram cu cumparatorul. Vom incepe trainingului pornind de la cateva intrebari cheie:

– Ce s-ar intampla daca ne-am specializa in a lucra cu vanzatorii?
– Ce s-ar intampla daca ne-am specializa in a lucra cu cumparatorii?

Ileana a acceptat cu bucurie invitatia noastra si doreste, mai intai de toate, sa transmita celor care vor sa se inscrie la curs urmatorul mesaj: Ma simt onorata sa va fiu lector. In urma acestui training veti castiga inca un punct in evoluatia dumneavoastra ca viitori brokeri imobiliari de succes. Va astept pe 8 decembrie la trainingul ABI.

Dorin Popescu

Dorin Popescu

Dorin Popescu este coordonator de vanzari in cadrul agentiei Dynamic City.  A inceput ca agent in urma cu 5 ani iar acum se ocpupa de instruirea, motivarea si ghidarea agentilor imobiliari.

In continuare va voi transcrie mot-a-mot mesajul asa cum l-am primit de la el:

Inca de la inceput am vazut si simtit potentialul acestui domeniu, al relatiilor pe care le poti dezvolta, al afacerilor si al castigurilor, insa odata cu schimbarile economice simteam ca ceva imi scapa!

Cand in sfarsit gaseam un client vanzator sau cumparator cu  care ma intelegeam sa colaborez, mai tarziu, cand il sunam, acesta imi spunea: Am vandut! sau Am cumparat!

A devenit la un moment dat frustrant in a lucra in felul acesta  asa ca am hotarat sa fac tot ce imi sta in putinta, sa aflu cum fac alti agenti de succes de fac sute de mii si chiar milioane de euro pe an.

De-a lungul acestei calatorii am dat si peste sistemul de exclusivitate. Cand am auzit prima data de acest sistem mi s-a parut interesant insa nu credeam ca romanii vor intelege avantajele de a lucra exclusiv si chiar daca ar intelege, nu ar fii niciodata de acord cu acest sistem. Credeam ca nu il pot pune in practica aici.

Si totusi am spus ce-ar fi sa incerc. Lucrand exclusiv creez avantaje importante atat pentru mine cat si pentru client. Am inceput sa il pun in aplicare mai mult ca un experiment insa incetul cu incetul a devenit un stil de lucru si singurul mod in care mai lucrez astazi cu clientii.

Iar acum esti pe cale sa faci primul pas in a invata secretele exclusivitatii cu vanzatorii dar si cu cumparatorii, secrete pe care agentii care fac venituri anuale de milioane le stiu si le aplica zilnic.

Cand eu am inceput in vanzari, compania la care lucram producea reviste. Noi controlam produsul si asta imi placea. In momentul in care am intrat in imobiliare as fi dat orice ca sa invat cum sa controlez macar una dintre parti, sa muncesc cu folos, si sa castig constant.

Asa a inceput aceasta calatorie

Am fost la cursuri in tara si in afara facute de firme internationale si francize renumite din domeniu, am vazut zeci de traininguri, am citit o multime de carti, dar adevarata schimbare s-a produs cand am mers la intalniri cu vanzatorii de top. Si ce am observat acolo este ca ei faceau lucruri simple dar ALTFEL decat le faceam eu.

Spre exemplu dupa ce faceau calificarea clientului in timpul discutiei puneau agresiv la indoiala motivatia lui de a vinde! Si mie nu-mi venea sa cred cum clientul motivat incerca sa se justifice si cum isi dorea sa-l convinga pe agent de faptul ca el chiar vrea sa vanda!

Si cu cat observam lucruri de acest gen repetandu-se si FUNCTIONAND imi dadeam seama ca in spatele lor exista o reteta!

Insa unul din lucrurile de care m-am lovit atunci cand am inceput sa studiez tehnicile agentilor de top este ca fie erau prea generale, fie nu erau adaptate pietei romanesti,  vanzatorului si cumparatorului roman. Asa ca ceea ce am facut a fost sa le adaptez, sa le testez in piata de zeci de ori sa gresesc si sa repet acele greseli pana am inteles ce functioneaza si cum functioneaza. Iar tie iti voi arata ce a functionat pentru mine si pentru altii si ce poate sa functioneze pentru tine.

La finalul intalnirii vei fi capabil sa deschizi discutia despre exclusivitate cu un client si sa ii castigi increderea in asa fel incat acordul de reprezentare sa fie ca un pas natural al tranzactie.

Cand?

Miercuri 08.12.2010 ora 9:00

Unde?

Centrul de invatamant ABI (Delea Noua nr.3 et.5 – langa biserica Delea Noua)

Program:

09:00 inregistrare participanti
09:30 training, partea intai
10:30 pauza
11:00 training, partea a doua
12:00 mergem fiecare la treaba

Taxa de participare:

30 lei (TVA inclus) pentru inscrierile pana pe data de 06.12.2010;
50 lei (TVA inclus) pentru inscrierile ad-hoc.
* ceaiul, cafeaua si rontanelele sunt incluse

Inscrieri:

Inscrierile se fac direct la adresa secretariat@abi.org.ro printr-un email cu urmatoarele informatii:

Numele si prenumele: ___________________
Agentia: _________________
Numarul de persoane: ________
Telefon de contact: ______________
Email de contact: _______________

Gazda evenimentului va fi Dragos Vilceanu – presedintele ABI

Atentie: Trainingul se adreseaza tuturor brokerilor imobiliari, indiferent daca au calitatea de membri ABI sau nu.

Lucreaza cu un broker acreditat

Educatie

Toti membrii ABI au pregatire teoretica de specialitate si diploma oficiala de broker imobiliar recunoscuta de autoritati.

Etica

Comisia de etica ABI vegheaza pentru respectarea codului etic si pentru asigurarea unui climat adecvat de respect fata de clienti.

Protectia consumatorilor

In relatia contractuala cu clientii, brokerii ABI folosesc formulare standardizate care respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia consumatorilor.