Extrase de carte funciara online, premiera absoluta doar pentru membrii ABI

Extrase de carte funciara online, premiera absoluta doar pentru membrii ABIAsociatia Brokerilor Imobiliari da startul unui sistem revolutionar pentru comunitatea agentilor imobiliari: carti funciare O.C.P.I. eliberate online in exclusivitate pentru membrii ABI. Incepand de astazi, sistemul de eliberare a extraselor de carte funciara se schimba radical pentru brokerii inscrisi in asociatie. Eficient si fara drumuri suplimentare.

Membrii ABI interesati de situatia juridica a unei proprietati imobiliare pot solicita online eliberarea unui extras de informare din Cartea Funciara a Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.) Bucuresti si Ilfov direct prinabi.org.ro/extrase-cf.

Cartea funciara (C.F.) este un document public care cuprinde descrierea proprietatilor funciare, cu indicarea drepturilor reale imobiliare. Extrasul eliberat de O.C.P.I. include informatii referitoare la descrierea si identificarea imobilului (numar cadastral, suprafata in mp etc.), inscrieri privitoare la titularul dreptului de proprietate si la eventualele sarcini existente (drept de uzufruct, ipoteca etc.)

Sistemul permite doar eliberarea extraselor de informare, extrasele de autentificare putand fi cerute numai de notarii publici, prin delegati O.C.P.I.

Taxa O.C.P.I. pentru eliberarea unui extras de informare se achita direct prin ABI (transfer bancar sau numerar la sediul asociatiei). Toti brokerii ABI au dreptul sa solicite extrase de carte funciara, plata putand fi efectuata in maxim 10 zile de la eliberarea extrasului. Creditul acordat de ABI brokerilor proprii nu poate depasi insa suma de 100 RON.

Taxe eliberare extras de informare:

  • 20 RON – eliberare in regim standard (doua zile lucratoare);
  • 100 RON – eliberare in regim de urgenta (o zi lucratoare).

Detalii suplimentare puteti obtine la secretariat ABI: 0731.010.145, secretariat@abi.org.ro.

Lucreaza cu un broker acreditat

Educatie

Toti membrii ABI au pregatire teoretica de specialitate si diploma oficiala de broker imobiliar recunoscuta de autoritati.

Etica

Comisia de etica ABI vegheaza pentru respectarea codului etic si pentru asigurarea unui climat adecvat de respect fata de clienti.

Protectia consumatorilor

In relatia contractuala cu clientii, brokerii ABI folosesc formulare standardizate care respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia consumatorilor.