Romanian Financial Conference

Romanian Financial ConferenceBusinessMark, cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor, are placerea sa va anunte organizarea celei de-a doua editii a Romanian Financial Conference, eveniment ce va avea loc pe data de 22 aprilie 2015, la Bucuresti, Hotel Radisson Blu.

Conferinta constituie un prilej de analiza si dezbatere a sectorului financiar-bancar, reunind intr-un mediu dinamic reprezentanti ai managementului celor mai importante banci si institutii financiare prezente pe piata romaneasca.

Conferinta va dezbate teme legate de: perspectivele sistemului bancar romanesc sub umbrela Uniunii Bancare Europene, reglementarea in criza si post criza si efectul asupra creditarii, efectele insolventei asupra mediului financiar, stabilitatea mediului de afaceri si a sistemului financiar, reglementari, perspective de crestere si provocari ale pietelor romanesti de capital, asigurari, leasing, fonduri de investitii si pensii.

Printre speakerii care au confirmat participarea se numara:

 • Radu Gratian Ghetea, Presedinte, Asociatia Romana a Bancilor, Presedinte, CEC Bank
 • Petre Bunescu, Director General Adjunct, BRD – GSG
 • Laurentiu Gabriel Mitrache, Presedinte Executiv Bank Leumi
 • Florin Danescu, Presedintele Executiv, Asociatia Romana a Bancilor
 • Adriana Ahciarliu, Secretar General, Asociația Societăților Financiare din Romania – ALB
 • Florentina Almajanu, CEO, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurari din Romania – UNSAR
 • Simona Dan, Market Strategy Advisor, GfK România
 • Reprezentant Banca Nationala a Romaniei
 • Reprezentant Autoritatea de Supraveghere Financiara

Evenimentul va fi structurat în doua sesiuni.  In prima parte vor fi dezbatute provocarile sistemului bancar. Printre temele abordate se numara:

 • Perspectivele sistemului bancar romanesc sub umbrela Uniunii Bancare Europene
 • Reglementarea in criza si post criza si efectul asupra creditarii
 • Noua arhitectura bancara si testul AQR in sistemul bancar romanesc
 • Riscul de tara, ratingul Romaniei, stabilitatea mediului de afaceri si a sistemului financiar
 • Risk management si limitarea gradului de neperformanta in sistemul bancar. Ce pasi sunt necesari dupa curatarea bilanturilor bancilor pentru o creditare mai sustinuta?
 • Cum este afectata concurenta daca proiectele nationale de transpunere nu respecta spiritul directivelor europene? Care este impactul asupra economiei?
 • Mecanismele care ar conduce la cresterea numarului de companii eligibile pentru credite
 • Efectele insolventei asupra mediului financiar. Asteptarile bancherilor privind legea insolventei persoanelor fizice
 • Educatia financiara si riscurile pe care le implica un credit

A doua sesiune va aborda serviciile financiare non-bancare si va dezbate piata romaneasca de asigurari, leasing, fonduri de pensii si finantarea prin piata de capital.

Conferinta este organizata cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor, iar partener al evenimentului este Microsoft.

Evenimentul are drept parteneri media: Jurnalul de afaceri, Promoafaceri, Business24, Ziare.com, Calendar evenimente, Portal finante, Start Ups, DeBizz, Legal Magazin, Brightway, Learn & Go, 4 Career, Social Media Romania, Revista Valoare, Roportal.ro, Bucuresteni.ro, Actmedia, Efin, 1asig.ro, Imobiliare.net si Indaco.

Pentru detalii si inscrieri, acceseaza  www.business-mark.ro sau contacteaza-ne la  numerele de telefon  (+40 ) 021 313 98 19 sau pe adresele de e-mail mihaela.ciobanu@business-mark.ro , office@business-mark.ro.

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie ce ofera servicii integrate de B2B, oferind clientilor sai  modele de dezvoltare complexe, conectandu- i in mod direct cu mediul de afaceri si creand oportunitati de parteneriat strategic.

Atat prin organizarea de evenimente business, cat si prin serviciile de B2B Public Relations oferite, BusinessMark isi propune sa vina in intampinarea partenerilor sai cu strategii de comunicare si promovare centrate pe business  matchmaking si crearea de oportunitati de dezvoltare.

Lucreaza cu un broker acreditat

Educatie

Toti membrii ABI au pregatire teoretica de specialitate si diploma oficiala de broker imobiliar recunoscuta de autoritati.

Etica

Comisia de etica ABI vegheaza pentru respectarea codului etic si pentru asigurarea unui climat adecvat de respect fata de clienti.

Protectia consumatorilor

In relatia contractuala cu clientii, brokerii ABI folosesc formulare standardizate care respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia consumatorilor.