Standardul Imobiliar European – Webinar 10 Mai 2019

ABI adoptă Standardul Imobiliar European

Statele europene Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția şi Regatul Unit au elaborat impreuna un Standard Imobiliar European care reglementeaza cerințele pentru serviciile prestate de agenţii imobiliari.

In tara noastra standardul implica asumarea Codului Etic Imobiliar European, lucru foarte usor de aplicat deoarece Codul Etic ABI este aproape similar, dar si instituirea unor reguli noi de acces si formare profesionala in domeniul imobiliar.

Pentru a fi in armonie cu Standardul Imobiliar European, CEx ABI a hotarat sa faca o selectie mai riguroasa a membrilor sai si sa imparta membrii in doua categorii:

 

Brokeri stagiari, sunt brokerii fara studii superioare si cu mai putin de 2 ani de experienta

Brokeri acreditati, sunt brokerii cu studii superioare sau cu cel putin doi ani de experienta

 

Ambele categorii de membrii trebuie sa detina diploma oficiala de agent/broker imobiliar recunoscuta de autoritati.

Pentru pastrarea statutului de broker ABI, in fiecare an, toti membrii trebuie sa parcurga cursul obligatoriu de Standard Imobiliar European.

Primul curs pilot de Standard Imobiliar European este organizat online sub forma de webinar, vineri 10 Mai 2019 de la ora 9:30. Linkul catre webinar va fi publicat pe grupul brokerilor imobiliari de pe Facebook.

 

Va asteptam online!

Lucreaza cu un broker acreditat

Educatie

Toti membrii ABI au pregatire teoretica de specialitate si diploma oficiala de broker imobiliar recunoscuta de autoritati.

Etica

Comisia de etica ABI vegheaza pentru respectarea codului etic si pentru asigurarea unui climat adecvat de respect fata de clienti.

Protectia consumatorilor

In relatia contractuala cu clientii, brokerii ABI folosesc formulare standardizate care respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia consumatorilor.