Despre ABI

Asociatia Brokerilor Imobiliari este o organizatie autonoma, cu caracter non-guvernamental si nepatrimonial, in folosul publicului consumator de servicii imobiliare. ABI s-a nascut ca o consecinta fireasca a evolutiei pietei imobiliare din Romania. Atat brokerii/agentii imobiliari, cat si publicul larg, au nevoie de o interfata prin intermediul careia sa interactioneze pe baza unor principii solide si respect reciproc.

ABI asigura un cadru oficial si riguros de relationare intre brokeri si clientii lor.

Principiile fundamentale ce guverneaza activitatea ABI:

  • ABI ajuta brokerii imobiliari sa interactioneze mai bine cu societatea, si ajuta societatea sa inteleaga mai bine rolul brokerilor imobiliari.
  • ABI se lupta sa apere imaginea brokerului imobiliar.
  • ABI urmareste profesionalizarea si legiferarea activitatii imobiliare. ABI sustine cu toate fortele orice initiativa de imbunatatire a standardelor in imobiliare, dar incerca sa-si impuna punctul de vedere si apara interesele membrilor sai.
  • ABI militeaza pentru promovarea unui sistem concurential in domeniul imobiliar.
  • ABI are grija sa asigure egalitatea de sanse pentru toti brokerii care opereaza in domeniul imobiliar si sa inlature discriminarile de orice fel.
  • ABI mentine un parteneriat durabil cu institutiile publice si cu alte ONG-uri din tara si din strainatate.

Lucreaza cu un broker acreditat

Educatie

Toti membrii ABI au pregatire teoretica de specialitate si diploma oficiala de broker imobiliar recunoscuta de autoritati.

Etica

Comisia de etica ABI vegheaza pentru respectarea codului etic si pentru asigurarea unui climat adecvat de respect fata de clienti.

Protectia consumatorilor

In relatia contractuala cu clientii, brokerii ABI folosesc formulare standardizate care respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia consumatorilor.