Conditii inscriere in ABI

Asociatia Brokerilor Imobiliari este o organizatie autonoma, cu caracter non-guvernamental si nepatrimonial, in folosul public, cu scopul de a fi pentru cei interesati o sursa de servicii si informatii specializate.

Pot deveni membri ABI persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in domeniul imobiliar.

Conditiile de inscriere in asociatie:

– taxa de inscriere in asociatie ZERO
– cotizatia de membru: 300 lei/an (200 lei/an pentru, plata anticipat in prima luna a anului in curs)
– toti membrii trebuie sa detina diploma de agent/broker imobiliar emisa de Scoala de Brokeri Imobiliari ABI sau de orice alta scoala oficiala recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Invatamantului.
– in cazul in care un broker nu a facut niciodata cursuri de agent/broker imobiliar sau detine o diploma mai veche de cinci ani, este primit in ABI, dar are obligatia ca in 6 luni de la incrierea in ABI sa obtina diploma de agent (broker) de la Scoala ABI. Detalii despre scoala ABI aici.

Alte conditii de acces in asociatie:
– persoane fizice rezidente in Romania
– minim studii medii sau echivalente
– fara cazier

Inscrierea in asociatie se face pe baza cererii de inscriere. Dobandirea calitatii de membru are loc numai dupa aprobarea cererii de catre Comitetul Executiv.

Cererea de inscriere o puteti descarca de aici: cerere inscriere in ABI (3801)

Cererea trebuie trimisa pe email la adresa secretariat@abi.org.ro. Relatii suplimentare la Secretariat: 0731.010.145

Lucreaza cu un broker acreditat

Educatie

Toti membrii ABI au pregatire teoretica de specialitate si diploma oficiala de broker imobiliar recunoscuta de autoritati.

Etica

Comisia de etica ABI vegheaza pentru respectarea codului etic si pentru asigurarea unui climat adecvat de respect fata de clienti.

Protectia consumatorilor

In relatia contractuala cu clientii, brokerii ABI folosesc formulare standardizate care respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia consumatorilor.