Contracte Standardizate

Asociatia Brokerilor Imobiliari a elaborat un set de documente/contracte standardizate armonizate perfect cu toata legislatia romaneasca, inclusiv cu prevederile legale in vigoare privind protectia consumatorului. Brokerii imobiliari ABI au posibilitatea sa foloseasca aceste documente, fiind un instrument care confera siguranta si protectie atat pentru broker, cat si pentru client.

La realizarea contractelor si-au dat concursul avocati si brokeri cu experienta, dar si clientii care de-a lungul timpului au semnalat deficientele aparute in relatia cu brokerul imobiliar si s-a ajuns la o forma care sa asigure brokerului un mod de lucru profesionist dar si prietenos cu publicul. Toate formularele tipizate sunt facute pe intelesul oricarui client, indiferent de pregatire.

Documentele sunt tiparite pe hartie auto-copiativa si usor de recunoscut. In coltul din dreapta sus, contractele au prevazuta o caseta destinata numelui brokerului si numarului de licenta, in felul acesta, se permite verificarea valabilitatii licentei brokerului, in orice moment, direct pe situl asociatiei. Lucreaza cu un broker acreditat

Educatie

Toti membrii ABI au pregatire teoretica de specialitate si diploma oficiala de broker imobiliar recunoscuta de autoritati.

Etica

Comisia de etica ABI vegheaza pentru respectarea codului etic si pentru asigurarea unui climat adecvat de respect fata de clienti.

Protectia consumatorilor

In relatia contractuala cu clientii, brokerii ABI folosesc formulare standardizate care respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia consumatorilor.