secretariat@abi.org.ro
0731-010-145
2024 începe promițător!



Începem 2024 cu multe speranțe și cu încrederea că brokerii imobiliari vor fi în continuare alături de noi și vom reuși împreună să avem un an excelent.

2023 a fost plin de evenimente, un an în care ne-am continuat strategia legată de educație, am inaugurat un sediu nou, dar cel mai important este că am cooptat alaturi de Conducerea ABI, încă doi Vicepreședinți: Cristian Haidău - Vicepreședinte MLS și Alex Printz - Vicepreședinte relații internationale. Le mulțumim pe această cale și le urăm succes în toată activitatea!

Am încheiat anul 2023 cu o campanie caritabilă prin care am dovedit că ne pasă de comunitatea în care activăm și am reușit să aducem bucurii pentru copiii bolnavi sau defavorizați. Am organizat cea mai nobilă campanie de Crăciun de până acum. Peste 60 de brokeri imobiliari au contribuit la strângerea de fonduri pentru cele două asociații partenere: Asociația Inima Copiilor și Asociația Ana și Copiii. O parte dintre brokeri au participat la Gala festivă de înmânare a diplomelor de onoare semnate de președinții asociațiilor implicate. Mulțumim și de această dată pentru susținere și implicare!


Ca la fiecare început de an suntem bucuroși să vă anunțăm ce planuri avem pentru 2024!


CEPI - European Association of Real Estate Professions

Suntem mândri să vă anunțăm că ABI a devenit membru cu drepturi depline în cea mai mare asociatie europeana a profesionistilor din imobiliare. Din 2024 aderăm voluntar la Codul Etic și la Standardul Imobiliar European, iar asta presupune că de acum înainte Codul Etic va fi pe primul loc în activitatea noastră, iar serviciile membrilor noștri se vor ridica la standarde europene recunoscute. CEPI este o organizație internaționala cu sediul la Bruxelles care militează în Parlamentul European pentru reglementarea la nivel de Uniune Europeană a activității de intermediere imobiliară, prin uniformizarea legislațiilor naționale și aplicarea Standardului Imobiliar European. Acum și ABI face parte din această mare familie europeană de asociații imobiliare reprezentative la nivel european.


Legea agentului imobilar

ABI face parte din grupul de lucru reprezentativ pentru piața imobiliară și este implicată direct în elaborarea noii legi a serviciilor de intermediere imobiliară. Suntem foarte încrezători că în 2024 vom finaliza acest proces foarte important. Asta înseamnă că serviciile noastre vor fi reglementate prin lege, iar meseria de agent/broker imobiliar va avea un statut recunoscut și vom intra în marea familie a meseriilor liberale, alături de avocați, notari, arhitecți, contabili, cadastriști șamd. Asta ne va responsabiliza, dar ne va aduce si respectul și recunoașterea cuvenită în societate.


MLS - Muliple Listing Service

Colaborarea între agenții imobiliari va deveni un standard de practică, mai ales după apariția noii legi a intermedierii imobiliare. ABI este pregătită tehnologic să ofere acces gratuit, permanent, nelimitat, la toate funcțiile MLS. Asta ne ajută în relațiile cu consumatorii de servicii de intermediere exclusivă, prin acces facil la avantajele oferite de un sistem mls reglementat.


Cursuri recunoscute internațional

Odata cu reglementarea activității de intermediere imobiliară, prin noua lege care se află în Parlament, dar și prin afilierea la CEPI, cursurile și diplomele ABI vor avea statut de cursuri internaționale cu recunoaștere europeană. Cursurile oficiale ABI de agent/broker imobiliar, care se finalizează cu examen și cu recunoaștere națională, acum vor fi completate cu noi cursuri de specializare, iar diplomele vor fi valabile în toată Uniunea Europeană, fara a mai fi necesare alte formalități.


HUB educațional

Noul sediu ABI din cadrul HUB-ului imobiliar din Piața Victoriei va deveni în 2024 un centru educațional în care vom organiza foarte multe activități care să permită agentilor imobiliari să evolueze într-un ritm rapid. Programa de învățământ va fi completă, complexă și updatată cu cele mai noi cursuri necesare unei cariere imobiliare de suscces.


Parteneriate strategice

ABI are stabilite câteva parteneriate puternice: Pitagora.com.ro, Fotografie-imobiliara.ro, MLS.org.ro, Imobiliare.net, HUB-imobiliar.ro sunt numai câțiva dintre partenerii puternici pe care ne sprijinim activitatea. Ne-am propus ca in 2024 să extindem aceste parteneriate și în alte domenii folositoare agenților imobiliari: servicii bancare, servicii de creditare, servicii notariale, avocați, cadastriști, arhitecți, contabili, șamd.


Evenimente dedicate agenților imobiliari

Suntem o comunitate mare și puternică, iar asta ne obligă să ne organizăm evenimentele proprii, care să aducă în fața reflectoarelor activitatea noastră, să scoatem în față frumusețea acestei activități. Ne vom implica puternic în toate evenimentele care au legatura cu agenții imobiliari și vom încerca sa contribuim la imaginea pozitivă a activității noastre.


Vă dorim un an nou plin de satisfacții și vă așteptăm și în 2024 alaturi de noi!

Calitatea de membru ABI conferă agenților imobiliari un statut aparte de profesionist imobiliar care iși desfășoară activitatea în cadru reglementat prin aderarea la Codul Etic ABI și la Standardul Imobiliar European, conferă dreptul de a folosi însemnele ABI, logo, ecuson, insignă, mape, iar din 2024 inclusiv logo-ul CEPI, de asemenea permite accesul la tarifele preferențiale pentru promovare pe platformele imobiliare. De asemenea, din 2024 membrii ABI beneficiază de discount permanent de 50% pentru toate evenimentele organizate de asociație. Nu în ultimul rând, statutul de membru ABI permite brokerilor imobiliari să folosească formularele și contractele standardizate ABI care dețin avizul ANPC și garantează consumatorilor că relația cu aceștia este una corectă și protejează clienții de servici imobiliare împotriva clauzelor abuzive.


Cotizația ABI în 2024 este 500 lei sau 350 lei dacă se achită până la sfârșitul lunii ianuarie. Cotizația se achită online folosind orice card bancar, prin intermediul platformei securizate oferita de Banca Transilvania, cu ajutorul formularului de mai jos. Plata cotizației se poate face individual pentru fiecare broker în parte sau se poate face o singura plată pentru mai mulți brokeri, caz în care se va emite o singură factură pentru toți. După efectuarea plății, în funcție de opțiunile selectate, va fi transmisă pe email factura fiscală.


Plateste Cotizatie ABI ianuarie 2024

Nume si prenume
E-mail
Telefon
Cantitate
Factura
Plateste 350 lei »