secretariat@abi.org.ro
0731-010-145
Asigurare juridica
ABI, prin departamentul juridic condus in acest moment de dna avocat Lazar Mariana, a elaborat un set de documente standardizate armonizate perfect cu toata legislatia romaneasca, inclusiv cu prevederile legale privind protectia consumatorului. Brokerii imobiliari ABI au posibilitatea sa foloseasca aceste documente, fiind un argument forte in fata potentialilor clienti si un instrument de calificare si filtrare din start a potentialilor clienti.
La realizarea contractelor si-au dat concursul avocati si brokeri cu experienta si s-a ajuns la o forma care sa asigure brokerului un mod de lucru profesionist dar si prietenos cu publicul. Toate formularele tipizate sunt facute pe intelesul oricarui client, indiferent de pregatire, iar semnarea contractelor de vizionare ABI a devenit o simpla formalitate.
Litigiile aparute in activitatea de broker si care au la baza formularele ABI, vor fi solutionate de ABI fara plata unui onorariu de diligenta. Brokerul nu va plati onorariu de reprezentare juridica decat ca procent din sumele recuperate efectiv de catre ABI. In acest fel brokerii ABI sunt reprezentati in inntantele de judecata de catre ABI.
Documentele sunt tiparite pe hartie auto-copiativa in carnete de 100 file (50 de contracte) si costa 50lei/carnet.