secretariat@abi.org.ro
0731-010-145
Despre ABI

Asociatia Brokerilor Imobiliari s-a infiintat in anul 2010 si este o organizatie autonoma non-profit, cu caracter non-guvernamental si nepatrimonial, in folosul agentilor imobiliari si publicului consumator de servicii imobiliare. ABI s-a nascut ca o consecinta fireasca a evolutiei pietei imobiliare din Romania.

Atat brokerii/agentii imobiliari, cat si publicul larg, au nevoie de o interfata prin intermediul careia sa interactioneze pe baza unor principii solide si respect reciproc. ABI asigura un cadru oficial si riguros de relationare intre brokeri si clientii lor.

Din anul 2010 am acreditat singura Scoala de Brokeri Imobiliari din Romania, iar diplomele ABI sunt recunoscute de autoritati. Programa de invatamant ABI acopera intreaga paleta de cursuri utile pentru brokerii imobiliari profesionisti.


CEPI - European Association of Real Estate Professions

ABI este membru cu drepturi depline în cea mai mare asociatie europeana a profesionistilor din imobiliare. Din 2024 am aderat voluntar la Codul Etic și la Standardul Imobiliar European, iar asta înseamnă că Etica este pe primul loc în activitatea noastră, iar serviciile membrilor noștri se ridica la standarde europene recunoscute. CEPI este o organizație internaționala cu sediul la Bruxelles care militează în Parlamentul European pentru reglementarea la nivel de Uniune Europeană a activității de intermediere imobiliară, prin uniformizarea legislațiilor naționale și aplicarea Standardului Imobiliar European. ABI face parte din această mare familie europeană de asociații imobiliare reprezentative.

ABI a initiat o propunere legislativa pentru reglementarea profesiei de agent si broker imobiliar si face parte dintr-un grup largit de lucru care lucreaza la aceasta lege. Avem sprijin parlamentar si in foarte scurt timp (2024) vom avea si in Romania o lege care reglementeaza activitatea agentilor imobiliari.


Principiile fundamentale ce guverneaza activitatea ABI:


  • ABI ajuta brokerii imobiliari sa interactioneze mai bine cu societatea si ajuta societatea sa inteleaga mai bine rolul brokerilor imobiliari.

  • ABI se lupta sa apere imaginea brokerului imobiliar.

  • ABI urmareste profesionalizarea si legiferarea activitatii imobiliare. ABI sustine cu toate fortele orice initiativa de imbunatatire a standardelor in imobiliare, dar incerca sa-si impuna punctul de vedere si apara interesele membrilor sai.

  • ABI militeaza pentru promovarea unui sistem concurential in domeniul imobiliar si gestioneaza propriul MLS.

  • ABI are grija sa asigure egalitatea de sanse pentru toti brokerii care opereaza in domeniul imobiliar si sa inlature discriminarile de orice fel.

  • ABI mentine un parteneriat durabil cu institutiile publice si cu alte ONG-uri din tara si din strainatate.