secretariat@abi.org.ro
0731-010-145
Contracte Standardizate

Asociatia Brokerilor Imobiliari a elaborat un set complet de documente/contracte standardizate armonizate perfect cu legislatia romaneasca, inclusiv cu prevederile legale in vigoare privind protectia consumatorului. Brokerii imobiliari ABI folosesc acest set de documente, fiind un instrument care confera siguranta si protectie atat pentru broker, cat si pentru client.


La realizarea contractelor si-au dat concursul avocati si brokeri cu experienta, dar si clientii care de-a lungul timpului au semnalat deficientele aparute in relatia cu brokerul imobiliar si s-a ajuns la o forma a contractelor care sa asigure brokerului un mod de lucru profesionist, dar si prietenos cu publicul.

Toate formularele tipizate sunt redactate pe intelesul oricarui client, indiferent de pregatire si au avizul ANPC (Agentia Nationala de Protectie a Consumatorului).


Documentele sunt tiparite pe hartie auto-copiativa si usor de recunoscut. In coltul din dreapta sus, contractele au prevazuta o caseta destinata numelui brokerului si numarului de licenta, in felul acesta, se permite verificarea valabilitatii licentei brokerului, in orice moment, direct pe pagina de internet a asociatiei.

TIPURI DE CONTRACTE STANDARDIZATE


1. Contract de intermediere

Proprietarul lucrează cu mai mulți agenți, agentul care face tranzacția încasează comision atât de la vânzator, cât și de la cumpărător. Proprietarul poate să vândă și singur!


2. Contract de exclusivitate

Proprietarul iși alege un singur agent, agentul este plătit de vânzător, dar poate încasa comision și de la cumpărător. Proprietarul nu poate să vândă singur!


3. Contract de reprezentare

Proprietarul este reprezentat de un singur agent, atât in fața cumpărătorilor, cât și în relația cu ceilalți brokeri, agentul este platit doar de vânzător, cumparatorul nu platește comision. Proprietarul nu poate să vândă singur!


Alege un Broker imobiliar acreditat si alege tipul de relatie si contractul standardizat care ti se potriveste cel mai bine!