secretariat@abi.org.ro
0731-010-145
De ce să apelezi la un broker

Rolul brokerului imobiliar este acela de a oferi permanent clientilor cea mai buna solutie!

Brokerul este persoana care organizeaza si eficientizeaza procesul de tranzactionare imobiliara.


[ALEGE UN BROKER ACREDITAT ABI]


In primul rand este bine sa lucrezi cu un broker acreditat cu licenta valabila. Brokerii ABI sunt pregatiti sa ofere servicii conform standardelor si codului etic, iar un broker ABI raspunde in fata Comisiei de Etica atunci cand un client este nemultumit de serviciile prestate. Brokerul ABI foloseste in relatia cu clientii, DOCUMENTE/CONTRACTE STANDARDIZATE care confera siguranta si protectie impotriva clauzelor abuzive.


[DE CE SA APELEZI LA UN BROKER IMOBILIAR]


Prezenta unui broker este esentiala pentru buna desfasurare a unei tranzactii si pentru optimizarea proceselor pe care aceasta le implica.
 
[PRET CORECT]


In primul rand brokerul este cea mai potrivita persoana care sa faca o estimare a pretului unei proprietati si care sa gaseasca un echilibru perfect intre asteptarile financiare ale proprietarului, timpul alocat vanzarii si realitatile impuse de conditiile de piata. Cunoscand foarte bine piata in general si fiecare zona si tip de proprietate in particular, pe baza unei analize comparative, tinand cont de toti factorii care intra in ecuatia pretului, brokerul poate obtine un pret corect, in termenul stabilit.


[PROMOVARE]


Brokerul cunoaste foarte bine ce metode de promovare dau rezultate imediate, dar dispune si de canale de marketing inaccesibile publicului larg. Promovarea proprietatilor intr-un mod potrivit, prin accentuarea avantajelor, dar si dezavantajelor, in comparatie cu alte oferte de pe piata, de cele mai multe ori maximizeaza sansele de vanzare ale unei proprietati in termenul stabilit.


[NEGOCIERE]


Vizionarea unei proprietati este primul pas decisiv in procesul de tranzactionare. Tocmai de aceea este important ca la vizionari, clientii sa adopte o atitudine potrivita. Brokerul poate sa asigure un cadru al discutiilor care sa conduca in final la vanzarea proprietatii. Intotdeauna negocierile sunt foarte dure si lipsa abilitatilor in aceasta directie, poate sa conduca la un esec. Brokerul va fi cel care va prezenta cel mai bine o proprietate si poate sa influenteze decizia de cumparare, dar in acelasi timp sa obtina un pret corect.


[TIMP SI CONFORT]


Brokerul va fi persoana care se va ocupa de organizarea si planificarea vizionarilor, fara a mai fi nevoie si de prezenta proprietarilor de fiecare data. Selectia preliminara sau pre-calificarea clientilor si a ofertelor se face tot de catre broker. Atat proprietarii, cat si cumparatorii sunt scutiti de agitatia telefoanelor curioase, si de disconfortul vizionarilor inutile, brokerul fiind persoana cea mai indicata pentru a se ocupa de aceste aspecte.


[PORTOFOLIU]


Broker poate face cel mai rapid conexiunea intre asteptarile si posibilitatile financiare ale cumparatorului si ofertele de pe piata. Avand un portofoliu bogat de oferte actualizate permanent, brokerul va poate surprinde cu cateva propuneri de proprietati oferite imediat.


[PROCEDURI]


Vanzarea sau cumpararea unei proprietati este un proces foarte complicat. Un broker imobiliar cunoaste foarte bine care sunt etapele unei tranzactii, ce documente sunt necesare si poate planifica un calendar de activitati pentru a pregati cu profesionalism tranzactia.
 
[ATENTIE: BROKERII NU SUNT PENTRU ORICINE]


Rolul brokerului ar trebui apreciat la adevarata lui valoare. Ca sa puteti sa lucrati cu un broker trebuie sa intelegeti exact ce poate el sa va ofere si ce nu. Cine nu reuseste sa inteleaga exact la ce folosesc serviciile unui broker, atunci nu are rost sa apeleze la serviciile unui broker: asteptarile vor fi eronate, rezultatele distorsionate si vor conduce sigur la un esec. Exista oameni care nu se duc la doctor si se trateaza singuri, oameni care isi repara masina singuri in fata casei si oameni care nu-si angajeaza un avocat. Similar exista si oameni care au impresia ca un broker nu ajuta la nimic si atunci nu au decat sa se descurce singuri.


[SELECTIA BROKERILOR] (in curand)


In general brokerii sunt specializati pe un anumit segment de piata si de aceea este indicat sa va alegeti brokerul potrivit. Pentru ca procesul de selectie sa fie transparent, folositi Motorul de cautare brokeri oferit de ABI.


Procedura de selectie a brokerilor se realizeaza in 3 pasi:
Pasul 1: Toti brokerii sunt informati cu privire la solicitarea dumneavoastra, dar fara sa primeasca datele dvs. de contact;
Pasul 2: Veti primi raspuns numai de la brokerii care se considera potriviti conform criteriilor specificate de dumneavoastra;
Pasul 3: Pe baza raspunsurilor primite de la brokeri si competentelor fiecarui broker, alegeti brokerul/brokerii agreati de dvs., iar acestia vor primi datele dumneavoastra de contact si veti putea intra in legatura directa pentru a incepe colaborarea.
Click pe Motorul de cautare brokeri pentru a gasi brokerul ABI potrivit! (in curand)


Succes!