Alexandru Printz a fost unul dintre numele de referinţă ale sistemului bancar românesc după ce a implementat proiecte de anvergură, a condus rețele de agenți de vânzări sau sucursale mari din zona de asigurări. Însă, de la un anumit punct, în pauze, își găsea de lucru răsfoind ofertele imobiliare, mai întâi din curiozitate. Treptat însă, a început să încolțească în mintea lui o cu totul altă perspectivă. După un timp, a înțeles că domeniul imobiliar, în care îi reușiseră niște tranzacții, nu putea fi tratat ca un hobby, ci, dacă vrea să aibă cu adevărat succes, ar trebui să se dedice noii provocări profesionale în exclusivitate.
Astfel că Alexandru Printz a dat reset carierei, înființând compania „Mr. Exclusivitate”, de care, evident, s-a ocupat… exclusiv. Acum, după sapte ani de când a făcut acest pas, este unul dintre numele de referință din real estate.
“Totul a început în pauzele de masă de la birou, de la bancă, unde lucram, atras fiind de real estate. Căutam proprietăţi pe internet, pe care mai apoi am început să le tranzacţionez”, povestește Alexandru. A renunțat așadar la poziţiile de top management și s-a mutat într-un apartament închiriat pe Lascăr Catargiu, unde a deschis primul sediu. Era, de fapt, un subsol, dar, ca strategie de marketing mergea, căci adresa din buricul Bucureștilor îi recomanda în fața clienților. “Nu puteam sta mai mult de o oră, o oră și jumătate să lucrăm acolo, pentru că ne intra frigul în oase, și trebuia să ieșim la soare. Evident, cu clienții mergeam doar la cafenele, în oraș, iar când ne întrebau de ce nu ne putem vedea la sediu le spuneam că sunt ședințe”, își amintește, cu zâmbetul pe buze, Alexandru Printz despre începuturi.
S-a perfecţionat în real estate, s-a înscris la cursuri, a studiat piaţa, cu avantajele şi cu dezavantajele ei, iar apoi a pus la punct o reţetă de business care i-a adus succesul, pentru că a știut cum să se plieze fix pe caracteristicile României. Ba chiar a ajuns să scrie și cărți dedicate domeniului și celor care își doresc să pătrundă în această lume fascinantă și încărcată de istorie, așa cum o descrie el. Iar dacă în urmă cu doar sapte ani pornea în această aventură, acum are o reţea de peste 60 de colaboratori prezenți în 6 județe și cu 700 de proprietăți preluate în reprezentare exclusivă.
Alexandru Printz spune că lecțiile ultimilor ani l-au învățat că răbdarea, încrederea în forțele proprii și capacitatea de a visa pot face din obstacole adevărate trambuline, care să te propulseze în niveluri superioare ale afacerii tale. Tocmai de aceea a ajuns la concluzia ca experienta si cunostintele dobandite pana acum sunt baza a ceea ce doreste sa construiasca in viitor.
Astazi Alexandru alaturi de partenerii sai a lansat unul dintre cele mai moderne programe de educatie din Romania, Acceleratorul de Performanță în Imobiliare.
Conceptul de accelerator de performanță oferă acces la expertiză și cunoștințe avansate din industria respectivă, suport de la unii dintre cei mai buni profesioniști din domeniu, practică și comunitate unde să aplici concepte alături de oameni cu interese similare, toate construite pe o baza educațională modernă și orientată spre rezultate rapide.
Participarea într-un accelerator oferă antreprenorilor șansa de a dezvolta idei inovatoare într-un mediu care încurajează experimentarea și ajustarea rapidă a modelului de afaceri.
Acceleratoarele lasă controlul asupra afacerii antreprenorilor care au autonomie totală în luarea deciziilor strategice. Ca și cursant ai acces la resurse și tehnologii de ultimă generație care-ți pot simplifica și optimiza procesele, resurse costisitoare și greu de accesat pe cont propriu.
În concluzie participarea la un accelerator de performanță în imobiliare și primirea unei afaceri la cheie oferă o combinație puternică de educație, resurse și suport care te poate ajuta să atingi succesul în acest domeniu competitiv. Această abordare reduce riscurile, economisește timp și îți oferă avantajele necesare pentru a avea rezultate garantate și durabile.