secretariat@abi.org.ro
0731-010-145
Foto: ABI la TIMON

Cel mai mare stand din cadrul tIMOn, cu o lungime de 14m, a atras foarte multi vizitatori interesati de serviciile brokerilor imobiliari. Ofertele prezentate in vitrina standului, au avut rolul de a starni curiozitatea si de ai face pe clienti sa se opreasca la standul asociatiei si sa intre in dialog direct cu brokerii nostri.
 

... Citeste mai departe
Brokerii ABI folosesc documente standardizate, tiparite pe hartie auto-copiativa (contractul de vizionare, comision etc.)

ABI, impreuna cu partenerul oficial pe probleme juridice, Casa de Avocatura Coltuc, a elaborat un set de documente standardizate armonizate perfect cu toata legislatia romaneasca, inclusiv cu prevederile legale privind protectia consumatorului. Brokerii imobiliari ABI au posibilitatea sa foloseasca aceste documente, fiind un argument forte in fata potentialilor clienti si un instrument de calificare si filtrare din start a potentialilor clienti.
La realizarea contractelor si-au dat concursul avocati si brokeri cu experienta si s-a ajuns la o forma care sa asigure brokerului un mod de lucru profesionist dar si prietenos cu publicul. Toate formularele tipizate sunt facute pe intelesul oricarui client, indiferent de pregatire.
Litigiile aparute in activitatea de broker si care au la baza formularele ABI, vor fi solutionate de casa de avocatura care a elaborat aceste documente, fara plata unui onorariu in avans. Brokerul nu va plati onorariu de reprezentare juridica decat ca procent

... Citeste mai departe
SCOALA DE BROKERI IMOBILIARI
SCOALA DE BROKERI IMOBILIARI
Incepand din toamna 2010 a luat fiinta prima scoala de brokeri imobiliari care se ocupa de instruirea brokerilor actuali si a viitorilor brokeri.
Primele cursuri sustinute de scoala sunt cele de initiere in meseria de agent imobiliar si au o structura gandita cu scopul de a crea bazele teoretice necesare pentru desfasurarea activitatii de agent imobiliar.
Plan de invatamant
Piata imobiliara – Termeni, definitii, bani, creditul, situatia economica si politica, cerere si oferta, investitii imobiliare
Notiuni de management general – Dobandirea competentelor necesare pentru punerea in practica a strategiilor potrivite fiecarui client
Drept si legislatie in activitatea imobiliara – Familiarizarea cu formularistica legala si cadrul juridic
Notiuni privind tipurile de bunuri imobiliare – Dobandirea com ... Citeste mai departe
Au inceput inscrierile la cursul de agent imobiliar

Asociatia Brokerilor Imobiliari detine autorizatia 3693/17.09.2010 eliberata de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA) pentru organizarea cursurilor de perfectionare pentru meseria de agent imobiliar (broker imobiliar) cod COR 341301. Nr. de ordine in Registrul national al furnizorilor de formare profesionala: 40/4520/17.09.2010.
Diplomele eliberate sunt vizate si recunoscute de Miniterul Muncii si Ministerul Invatamantului.
Cursurile se adreseaza oricarei persoane, indiferent daca este membru ABI sau nu.
Plan de invatamant
Piata imobiliara – Termeni, definitii, bani, creditul, situatia economica si politica, cerere si oferta, investitii imobiliare
Notiuni de management general – Dobandirea competentelor necesare pentru punerea in practica a strategiilor potrivite fiecarui client
Drept si legislatie in activitatea

... Citeste mai departe
Seminarul “Haosul legislativ si fotografia” se amana.
Din motive administrative, seminarul ABI: “Haosul legislativ si fotografia” se amana pana la o data ce va fi anuntata ulterior.
Asociatia Brokerilor Imobiliari va invita la seminarul Modificarile legislative si impactul lor asupra activitatii agentiilor imobiliare. Fotografia in imobiliare.
Seminarul se adreseaza strict brokerilor imobiliari si are doua parti distincte.
Partea intai
Prima parte a seminarului va putea sa ne edifice cu privire la situatii practice de genul:
Care este cea mai potrivita relatie de munca intre agentie si agent? Contract de munca, contracte colaborare cu persoana fizica sau contract de prestari servicii cu un PFA?
Ce impozite trebuie platite la stat pentru plata salariului/comisionului agentului angajat? Dar si ce impozite se platesc pentru diversele forme de organizare.
Cum este cel mai bine sa fie organizate activitatea unei agentii? SRL, PFA, AF sau ÎI?
Citeste restul acestui articol →