secretariat@abi.org.ro
0731-010-145
Școala de brokeri imobiliari se mută în online!
Online = Viitorul!
Copiii fac orele online, meditatiile online, temele online, se joaca online. Multe activitati profesionale s-au mutat in online, Parlamentul voteaza legi online. Credem ca a venit timpul sa facem si noi cursurile online.
Online ne permitem sa primim mai multi cursanti, ne permitem sa imbogatim programa de invatamant "oficiala" cu multe cursuri foarte utile, online toata lumea este mai relaxata in confortul de acasa, si cel mai important: online suntem in siguranta si respectam distantarea sociala!
Scoala de brokeri imobiliari ABI este acreditata de ANC si diplomele eliberate sunt recunoscute de autoritati. In Parlament se afla in dezbatere L145/2020 care o sa impuna reguli noi cu privire la pregatirea teoretica a agentilor imobiliari.
Diplomele eliberate de ABI sunt valabile pe viata si nu poate nimeni sa le anuleze. In concluzie, chiar daca legea se va schimba, noi vom face eforturi pentru ca diplomele sa fie echivalate.
Revenim in curand cu detalii complete privind noile cursuri ABI.
Succes!
Unde-s multi, puterea creste!

Te asteptam alaturi de noi. Acum este momentul cel mai potrivit sa te inscrii in ABI, ca broker imobiliar acreditat sau stagiar. Acum ai timp sa-ti pregatesti dosarul de inscriere si noi avem timp sa-ti raspundem imediat. Si pentru ca vrem sa te sustinem cat mai mult, nu exista taxa de inscriere, cotizatia de membru am redus-o la 150 lei, iar plata o poti face in ianuarie 2021! Oferta este valabila si pentru Brokerii care se reinscriu in asociatie.
Avem nevoie de tine!
ABI este o asociatie care sustine profesionistii din domeniul imobiliar si militeaza pentru o lume imobiliara mai buna. Stim ca iubesti meseria de agent imobiliar, stim ca vrei sa faci cariera in acest domeniu si de aceea te vrem alaturi de noi.
Vei face parte dintr-o comunitate formata din oameni frumosi si inimosi, dornici sa te ajute, si de ce nu, dornici sa ii ajuti. Vei beneficia de tot suportul nostru pentru a fi mai bun, tu prin noi, si noi prin tine.
ABI este un brand puternic, recunoscut de toti consumatorii de servicii imobiliare, iar brokerii ABI sunt foarte apreciati si solicitati, iar tu meriti sa fii unul dintre noi.
Vei putea sa folosesti toate insemnele ABI: carti de vizita, insigna, ecuson, stampila personala de broker, vei putea sa-ti creezi propriul mini-site personal pe portalul abi, vei putea sa listezi ofertele colegilor din MLS direct pe site-ul tau personal.
Ai dreptul sa folosesti contractele standardizate de intermediere, de exclusivitate si reprezentare. Vei primi si toate instrumentele de lucru pentru a putea folosi contractele imediat. Beneficiezi de asistenta juridica permanenta si vei avea costuri zero pentru reprezentarea in instante, cand este cazul.
Vei fi invitat la toate evenimentele ABI, iar la seminariile si trainingurile cu taxa, vei avea discounturi de pana la 100%!
In plus, toti membrii ABI primesc dreptul sa foloseasca un cont Lite in CRM Pitagora.com.ro, gratuit!
Pentru inscriere, poti sa ne trimiti cererea de inscriere in format electronic pe adresa de email secretariat@abi.org.ro, impreuna cu documentele specificate in cerere.
Cererea o gasesti aici: [download id="712" template="Download Cerere 2020"]
Ganduri bune!
Stam acasa - avem treaba!

 
Traim intr-o continua schimbare. Lumea se schimba, societatea se schimba, imobiliarele se schimba.
Hai sa ne schimbam si noi. Putem sa fim mai buni, mai calculati, mai organizati, mai profesionisti. Putem sa evoluam si sa ne pregatim sa facem fata viitoarelor provocari. Criza poate sa tina cateva saptamani sau luni, dar toata aceasta perioada, pentru noi trebuie sa fie o perioada castigata, nu pierduta.
Ce se poate face in aceasta perioada?
Cursuri online din care sa-ti extragi tot ce crezi ca te poate ajuta.
Programa de curs ABI este foarte incarcata, dar daca ai idei de cursuri noi sau daca vrei sa te implici alaturi de noi, te asteptam cu drag.
Planul de invatamant il gasesti aici: https://abi.org.ro/2020/03/31/plan-de-invatamant-online/
Studiaza mai mult si singur
Aloca-ti timp sa revezi cursurile, trainingurile si webinariile de specialitate. De exemplu in Pitagora.com.ro gasesti zeci de ore de tutoriale video direct la tine in cont si poate pe unele interesante le-ai ratat.
Branding personal
Schimba-ti look-ul, adopta o atitudine fresh, schimba-ti poza de profil, fa-ti grafica pentru noile carti de vizita. Updateaza-ti conturile din Social-media. Fa-ti o noua pagina de agent/broker pe Facebook, finiseaza-ti contul de pe Linkedin, completeaza-ti informatiile pe abi.org.ro o sa-ti foloseasca mult in viitor.
Acum poti sa-ti setezi pagina personala de broker imobiliar acreditat de forma www.numeagent.abi.org.ro, pe care sa apara ofertele tale + ofertele colegilor din MLS. Asta tine tot de brandul tau personal de broker imobiliar.
Poate ai timp sa-iti upgradezi si logo-ul agentiei.
Website nou
Lucreaza la site-ul web. Un site personalizat de agentie sau un site personal de broker necesita un pic de timp si preocupare. Poate acum este momentul sa-ti cumperi un domeniu de internet, iar daca ai unul, atunci acum este momentul sa-l pui in functiune. CRM-uri precum pitagora.com.ro ofera gratuit multe optiuni de personalizare a unui site. Orice varianta ti se potriveste, nu te costa nimic, dar implica-te tu personal! Nu vine nimeni sa-ti faca site-ul, fa-ti-l singurel.
Tehnici noi
Fa cunostinta cu noile tehnologii. Invata sa-ti sincronizezi agenda telefonului cu CRM-ul tau. Seteaza-ti calendarul din telefon sa se updateze cu softul CRM. Invata sa folosesti cele mai noi functii din WhatsApp, de exemplu video-call, invata sa faci o transmisie Live pe Facebook.
Fotografii mai bune
Imbunatateste-ti tehnica de fotografiere. Invata sa prelucrezi fotografii, invata sa faci fotografii HDR, invata sa aplici functii bulk de micsorare automata, de upload automat, ordonare automata, watermark pe poze. Fotografieimobiliara.ro a realizat un GHID de fotografie imobiliara. O sa-l primesti daca participi la urmatorul curs online de Fotografie.
Fa un curs "video in imobiliare"
E banal sa faci un scurt film de prezentare pentru o proprietate, este mult mai simplu dacat sa faci fotografii. Nu fii incapatanat, testeaza, o sa fii uimit de cate lucruri wow stie sa faca un simplu smart-phone si ce regizor poti fii chiar tu!
Tururi virtuale 360
Tehnologia evolueaza rapid si ne va influenta activitatea in mod direct. Invata sa faci fotografii panoramice si tururi virtuale 360. La ABI avem curs dedicat pentru asa ceva. Urmareste-ne! O sa inveti sa-ti faci singur tururile virtuale. Nu trebuie sa ramai in urma tehnologiei.
Fa-ti un upgrade la scule, testeaza un telefon nou, cauta un aparat foto nou, un trepied, un stabilizator, o camera 360 ... Vinde sculele vechi!
Mentine-ti relatia cu clientii
Revalideaza-ti toate ofertele din CRM, o sa constati ca unele s-au vandut iar altele s-au ieftinit. Suna-ti clientii apropiati si incurajeaza-i ca va fi bine. Refa descrierea din online a proprietatilor. Acolo unde ai cheia mergi si refa fotografiile, sau poate un video sau chiar un tur 360 (nu uita sa te protejezi si pe tine si pe ceilalti, atunci cand iesi din casa).
Suna in piata RECE
Monitorizarea de anunturi particulari este functionala, poti sa vezi ce oferte noi apar. Prospectarea de piata o poti face oricand. Tu trebuie sa ramai conectat la segmentul tau de piata.
Fa-ti un plan concret
Nu pierde vremea degeaba. O sa vezi ca timpul este foarte pretios si nu trebuie pierdut. Tu nu ai voie sa te plictisesti. Iti faci o strategie de evolutie profesionala si profiti de fiecare zi care trece. Cand o sa treaca criza asta o sa fii extrem de ocupat. Ocupa-te acum de lucrurile potrivite pentru acest moment.
Fii optimist
Toata lumea trece prin momente grele, dar noi suntem privilegiati.  Avem o meserie foarte frumoasa, mutam suflete dintr-o casa in alta si satisfactiile sunt enorme.
O sa fie bine!
 
Gataaaa, .... treci la treaba!
Plan de invatamant online

Impreuna vom fi mai puternici!
Cursuri Imobiliare.net LIVE
01.04.2020 ora 11:00
GDPR
02.04.2020 ora 11:00
Standardul imobiliar european, Codul etic European, Codul etic ABI, ABI
03.04.2020 ora 11:00
Branding personal
04.04.2020 ora 11:00
Website de agentie
05.04.2020 ora 11:00
Automatizari proceduri si procese
06.04.2020 ora 11:00
Prospectare piata rece
07.04.2020 ora 11:00
ACP - Analiza Comparativa de Piata
08.04.2020 ora 11:00
Contracte standardizate de intermediere imobiliara
09.04.2020 ora 11:00
Contracte standardizate de exclusivitate si de reprezentare
10.04.2020 ora 11:00
Servicii post vanzare
11.04.2020 ora 11:00
Curs cadastru (inregistrare)
13.04.2020 ora 11:00
Raport de proprietate - automatizare raport de activitate pentru o proprietate
14.04.2020 ora 11:00
Fotografia in imobiliare 1
15.04.2020 ora 11:00
Fotografia in imobiliare 2
16.04.2020 ora 11:00
Video in imobililare
17.04.2020 ora 11:00
Tururi virtuale 1
18.04.2020 ora 11:00
Tururi virtuale 2
22.04.2020 ora 11:00
Promovare online
23.04.2020 ora 11:00
MLS.org.ro - singurul MLS romanesc gratuit pentru toti brokerii imobiliari
24.04.2020 ora 11:00
De ce sa ramai in imobiliare!
Pentru a nu interfera cu publicul larg si pentru a desfasura cursurile intr-un cadru profesionist, linkurile catre webinarii se vor publica pe Grupul Brokerilor Imobiliari de pe FB. Veti putea sa participati live pe FB sau logat in aplicatia de webinar pentru o interactivitate mai mare.
Legea agentului imobiliar - dezbatere publica

La initiativa unor parlamentari PNL, s-a depus in Parlamentul Romaniei un proiect de lege pentru reglementarea profesiei de agent si broker imobiliar.
Initiatorii legii ne-au solicitat un punct de vedere si asteapta de la comunitatea imobiliara amendamentele pe care noi le consideram necesare.
Prin intermediul acestei initiative se doreste profesionalizarea acestei meserii si este nevoie de implicarea noastra pentru a incerca sa imbunatatim activitatea noastra.
Conducerea ABI a redactat un raspuns pe care dorim sa-l discutam cu toata comunitatea imobiliara pentru a-l aduce la o forma agreata de majoritatea agentilor imobiliari.
Va asteptam la o dezbatere interactiva pe aceasta tema. Discutiile vor avea loc online, live pe Grupul Brokerilor Imobiliari de pe Facebook, marti 31.03.2020 la ora 11.00. Proiectul de lege este publicat pe grup.
Va asteptam la discutii!
Recomandari pentru starea de urgenta!
Toata societatea este afectata de instituirea starii de urgenta, iar masurile adoptate de Guvern pentru a ajuta economia se aplica si in industria imobiliara. Majoritatea agentiilor imobiliare sunt organizate juridic sub forma de IMM (Intreprinderi Micro, Mici si Mijlocii) sau PFA/II/IF si din acest motiv putem beneficia de facilitatile prevazute de actele normative. Facilitatile oferite de Guvern trebuie tratate separat pentru persoana juridica (agentia imobiliara) si separat pentru persoana fizica (agentul/brokerul imobiliar).
1. Este important sa obtineti CSU (certificatul pentru situatii de urgenta).
Cine poate solicita acordarea unui CSU?
Operatorii economici care, în urma instituirii stării de urgență au înregistrat reducerea încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.
Acest document se poate obtine incepand cu 31.03.2020 de pe portalul: http://prevenire.gov.ro/
Mai multe informatii despre acest document gasiti aici: http://www.imm.gov.ro/ro/2020/03/27/obtinerea-certificatului-de-situatie-de-urgenta-intrebari-frecvente/
2. Drepturi/facilitati de care puteti beneficia ca persoana juridica, conform OUG 29 si 30/2020 (extras)
- Termenul de declarare și plată pentru obligațiile fiscale scadente la momentul publicării
prezentei ordonanțe de urgență (i.e., 21 martie 2020), rămâne 25 martie, dar nu se se
calculează și datorează dobânzi și penalități, iar aceste obligații nu se vor considera
restante, în sensul Codului de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015, cu
modificările și completările ulterioare
- Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare,
cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare
stabilite prin hotărâri judecătorești în materie penală;
Măsurile de mai sus privind suspendarea și obligațiile fiscale accesorii vor înceta în
termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență.
- Se prorogă până pe data de 30 iunie termenul de plată privind impozitul pe clădiri,
terenuri și mijloace de transport datorat la 31 martie 2020 (cu păstrarea bonificației
aferente, în ipoteza plății integrale a obligațiilor până la 30 iunie inclusiv).
- IMM-urile care și-au întrerupt activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de
autorități și dețin certificatul de situație de urgență, beneficiază de amânarea la plată
pentru serviciile de utilități - electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice si de
internet, precum și pentru plata chiriei aferente sediului social și sediilor secundare.
- Se instituie prezumția relativă de caz de forță majoră, împrejurarea absolut imprevizibilă,
invincibilă și impredictibilă la care se referă art. 1351 alin. (2) din Codul Civil, care rezultă
dintr-o acțiune a autorităților în aplicarea măsurilor impuse de prevenirea și combaterea
pandemiei, care a afectat activitatea IMM, afectare atestată prin certificatul de situație
de urgență. Prezumția poate fi răsturnată de partea interesată prin orice mijloc de
probă. Caracterul imprevizibil se raportează la momentul nașterii raportului juridic
afectat. Nu vor fi impredictibile măsurile luate de autorități în conformitate cu actul
normativ care a instituit starea de urgență.
3. Daca sunteti organizati ca PFA
Persoanele fizice autorizate a căror activitate a fost afectată de instituirea stării de urgență beneficiază de vreo măsură de sprijin din partea Statului?
DA. Persoanele fizice autorizate se încadrează în categoria descrisă de art. XV al OUG nr. 30/2020, mai exact ”alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil, care nu au calitatea de angajatori”. În situația în care aceștia întrerup activitatea total sau parțial, în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, beneficiază, pe perioada stării de urgență, de o indemnizație egală cu salariul minim brut pe țară garantat în plată stabilit pentru anul 2020, acordată din bugetul general consolidat.
4. Daca aveti calitatea de angajat, atunci puteti beneficia de mai multe masuri de protectie sociala, de la somaj, suspendarea contractului de munca sau somajul tehnic.
Mai multe informatii legate de calitatea de angajat sau PFA gasiti aici:
http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/intrebari-frecvente/5847-2020-03-23_intrebari-frecvente-somaj-tehnic-supravegherea-copiilor-servicii-sociale
Pentru informatii oficiale legate de perioada prin care trecem, folositi surse oficiale de informatii:
https://stirioficiale.ro/informatii
5. Amanarea ratelor pentru creditele bancare.
Daca aveti credite ca pe persoana juridica sau fizica, puteti solicita amanarea platii ratelor pana la 9 luni. Aceasta masura poate sa ne ajute pe plan personal, dar poate sa fie un factor perturbator pentru sistemul bancar, iar industria imobiliara depinde de finantarea bancilor si speram ca efectele sa nu fie negative. Ordonanta a fost publicata, dar deocamdata asteptam normele ca sa vedem cum se va aplica.
 
Fiti responsabili. Luati toate masurile care tin de voi pentru a evita raspandirea virusului. Aceasta perioada va trece, iar noi trebuie sa fim sanatosi si pregatiti sa oferim consumatorilor servicii la cele mai inalte standarde profesionale.
 
ABI - Asociatia brokerilor Imobiliari
30.03.2020
 
Webinar: 2 ani de GDPR

Romania este pe locul 3 in Uniunea Europeana la valoarea amenzilor acordate conform reglementarilor GDPR si din acest motiv trebuie sa fim pregatiti sa raspundem oricarei solicitari din partea consumatorilor, dar si din partea autoritatilor.
L-am invitat pe Stefan Iancu sa ne ajute sa intelegem mai bine contextul in care agentii imobiliari interactioneaza cu publicul si ce obligatii avem, dar mai ales, ce instrumente avem la dispozitie pentru a fi acoperiti.
Stefan Gabriel Iancu are o experiență de peste 21 ani în calitate de consilier juridic, DPO / Consultant Protectia Datelor, fiind fondatorul companiei iPrivacy. El si-a dezvoltat expertiza prin experienta profesionala in calitate de Legal Advisor, Regulatory Specialist, Business Ethics & Compliance Officer pentru BRD - Groupe Societe Generale, Vodafone, Cosmote, Siemens, OMV Petrom.
Cand?
Miercuri, 01 aprilie 2020, ora 11:00
Unde?
Online, pe internet, direct pe computerul sau telefonul tau, de la tine de acasa, de la birou sau din masina. Trebuie doar sa ai internet si sonor.
Nu exista taxa de participare!
Inscrieri:
Nu este necesara inscrierea. Linkul catre webinar va fi publicat pe Pitagora.com.ro, pe Grupul Brokerilor Imobiliari si pe pagina evenimentului de pe Facebook.com. De asemenea, webinarul va putea fi urmarit si live pe Facebook, in Grupul Brokerilor Imobiliari.
Live pe Facebook: Webinar Contracte de reprezentare, exclusivitate si intermediere – standardizate

Vino sa faci cunostinta cu toate contractele si formularele standardizate ABI: de reprezentare, exclusivitate si intermediere. O sa inveti si cateva mici secrete care te vor ajuta sa-ti eficientizezi activitatea de semnare a contractelor cu minim 200%!
Contractele ABI sunt disponibile impreuna cu toate anexele necesare pentru a putea fi folosite imediat.
Pentru a incuraja la maxim profesionalizarea relatiei cu clientii, punem la dispozitia brokerilor, atat contracte standardizate de intermediere, cat si contracte de exclusivitate si reprezentare.
Toate formularele tipizate sunt redactate pe intelesul oricarui consumator, indiferent de pregatire, dar ele trebuie intelese corect de catre brokeri pentru a putea raspunde oricaror obiectiuni ale clientilor.
Foarte important: litigiile care apar in mod inevitabil in activitatea de broker si care au la baza formularele ABI, sunt solutionate de avocatii ABI, fara plata unui onorariu de diligenta. Brokerul va plati un onorariu de succes ca procent din sumele recuperate efectiv de la debitori. In acest fel brokerii scutesc sume importante de bani si beneficiaza de asistenta juridica gratuita.
Documentele sunt tiparite pe hartie auto-copiativa in carnete de 100 file (50 de contracte) si costa 25lei/carnet. Contractele de exclusivitate si reprezentare costa 100 lei/20 de exemplare.
Te asteptam la un webinar in care sa intelegi si sa te familiarizezi cu formularele standardizate ABI. O sa primesti si toate modelele de Anexe necesare la contracte in asa fel incat sa le poti folosi incepand de a doua zi.
Cand?
Sambata, 28 martie 2020, ora 15:00
Unde?
Online, pe internet, direct pe computerul sau telefonul tau, de la tine de acasa, de la birou sau din masina. Trebuie doar sa ai internet si sonor.
Nu exista taxa de participare!
Inscrieri:
Nu este necesara inscrierea. Linkul catre webinar va fi publicat pe Pitagora.com.ro, pe Grupul Brokerilor Imobiliari si pe pagina evenimentului de pe Facebook.com. De asemenea, webinarul va putea fi urmarit si live pe Facebook, in Grupul Brokerilor Imobiliari.
Vineri 27 martie: Curs online de finantare imobiliara
Ce se intampla cu piata creditelor ipotecare/imobiliare? Cum arata piata inainte de Covid19, de unde am plecat, unde am ajuns si ce se poate intampla in viitor.
Doru Iliescu - Directorul General al DSA Adviser, unul dintre cei mai importanti brokeri de credite din Romania, ne ajuta sa ne facem o parere pertinenta despre finantarea imobiliara ante si post-criza!
Cursul este integrat in planul de invatamant al scolii de brokeri imobiliari. Cursul este sustinul online, vineri 27.03.2020 de la ora 11.00.
Linkul de acces la webinar va fi publicat pe Grupul Brokerilor Imobiliari de pe FaceBook.
Participarea este gratuita pentru brokerii imobiliari.
 
 
Ramanem conectati!
 
 

Dragi brokeri si agenti imobiliari,
În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus si autoritățile competente române recomandă interacțiunea fizică cât mai redusă, am decis sa reducem la maxim activitatea la sediul ABI din Nicolae Caramfil 61C.
Deoarece nu există tratament sau vaccin impotriva COVID19, iar cele mai eficiente măsuri în acest moment sunt izolarea, igiena personală și evitarea contactelor sociale, ne-am hotărât să reducem interacțiunea fizică si în perioada următoare activitatea echipei se va desfășura online și vom tine lagatura cu voi prin Facebook, Whatsapp si prin telefon.
Nu există niciun caz confirmat de COVID19 în echipa noastră și ne dorim să rămână așa. Va sugerăm să țineți cont de indicațiile de mai sus, evitând deplasările care nu sunt necesare.
Pentru mai multe informații legate de coronavirus puteți apela TELVERDE 0800 800 358 și va sfătuim să anunțați autoritățile competente la cel mai mic simptom.
Tinem aproape!